Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δράσεις ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό



Ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό, με βασικό συνεργάτη τον ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Στέφανο Αλεβίζο.

Οι δράσεις περιελάμβαναν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρεμβάσεις σε 3 σχολεία της πόλης και ανοιχτή εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς σε συνδιοργάνωση με το 2ο ΓΕΛ, με θέμα "Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο".
Ο άμεσος, ουσιαστικός και συναρπαστικός λόγος του κ. Αλεβίζου ήταν ένα εξαιρετικό μέσο για την ενεργοποίηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας ενάντια στη βία. Η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων που επισκεφθήκαμε, ήταν συγκινητική.
Όσον αφορά την ανοιχτή εκδήλωση, ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Φλώρινας, κ. Ιωάννα Χρυσοχοΐδου και την καθηγήτρια του ίδιου σχολείου Ζαφειρειώ Μελισίδου, για την τόσο γόνιμη συνεργασία. Τον ιδιαίτερο θαυμασμό μας κέρδισαν οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, Θεοδώρα Κούλη, Ειρήνη Μεταξά, Κατερίνα Μάρου.Βαγγέλης Μανάνης,Γαβριέλα Λιούλιου και Γιώργος Μουρατίδης, που, με την καθοδήγηση της κ. Μελισίδου, μας έδειξαν πώς τα ίδια τα παιδιά μπορούν να γίνουν οι φορείς της αλλαγής. Στην ίδια εκδήλωση είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον Κοινωνιολόγο του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, κ. Ματθαίο Καργάκη, ο οποίος παρουσίασε τη νέα, τόσο αναγκαία, δομή που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Φλώρινα και εστίασε στην έμφυλη βία και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Η συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τον κ. Αλεβίζο μόλις άρχισε. Έχει ήδη δρομολογηθεί μία νέα σειρά δράσεων με ευρύτερη θεματική και με σκοπό να απευθυνθούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό μελών της σχολικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: